Friday, 21 August 2015

HARI RAYA AIDILFITRI 1436H : JAMUAN RAYA IBU PEJABAT


Assalammualaikum wbt....


Bulan syawal dah berlalu pergi....tapi cerita pasal raya tak habis lagi....hehehehe....entry aku kali ni adalah entry terakhir untuk cerita pasal raya...selesai cerita pasal jamuan di pejabat ktorang seperti yang aku cerita SINI...maka tibalah masa untuk jamuan di ibu pejabat...memandangkan sektor ktorang ni banyak cawangan...makan seperti tahun-tahun yang lepas...menu yang perlu disediakan oleh setiap cawangan telah ditentukan awal-awal....cawangan ktorang kena sediakan menu Nasi Dagang....sebelum majlis bermula...ktorang kena hias gerai ktorang cantik-cantik...tahun lepas gerai ktorang menang gerai tercantik....tapi tahun ni tak ada pertandingan dibuat...untuk kategori gerai tercantik....walau pun tak ada pertandingan...ktorang kena hias jugak...coz semua cawangan pun pakat hias gerai masing-masing...hihihih....meh aku kongsikan beberapa gambar untuk tatapan korang.....







Gigih ktorang menghias gerai....dengan ruang yang agak terhad dan prop yang ada....ktorang berusaha jugak untuk menghias....aku macam biasala...kerja aku....sebagai perunding tetap....hahahahha...





Dan ini la hasilnya...kira ok la kan....baru la nampak macam meriah sikit....model rumah tu tetap ktorang angkut untuk hias..tu pun asal-asalnya ada orang kidnap....tapi sempat ktorang rembat semula....penat wooo...buat.....hihihih





Sementara majlis bermula....ktorang sempat la posing bagai....lagipun ramai kengkawan nak posing semata-mata nak masuk dalam blog aku nih....tumpang glamer katanya...soalannya....glamer ke blog aku?? sekadar picisan jerrrrrr.....hahhahahahaha.....apa-apa pun...terima kasih atas kerjasama yang diberikan yerrr......hihihhihi





Lama-lama....orang pun makin ramai....dan tak lama lepas tu majlis pun bermula...bila bermula jer aku rembat makanan gerai sebelah ktorang....mee rebus....siap order awal-awal lagi kat member sebelah...bagitau tak nak taugeh....gigih diorang asingkan untuk aku...hihihih....banyak jugak menu yang ada...tapi aku tak jenguk pun gerai yang lain..coz masa kejadian aku masih tak berapa sihat...kengkawan opis yang lain tolong amik kan makanan dan ktorang makan ramai-ramai...bekerjasama dalam semua hal adalah suatu yang indah....terima kasih pada kengkawan yang sudi sedekah makanan diorang dan tolong amik makanan untuk aku masa tuh....hihihih....ok sekian la cerita pasal raya tahun nih...habiss dahhhhhh....hahahahah...















39 comments:

  1. hehe...siapalah yang kejam p rembat model rumah tu
    nampak sangat dia suka model rumah tu
    mujur tak tengok gambar makanan kali ni secara dekat =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...sebab comel sgt kot tu yg ada org berminat....

      Delete
  2. Aikkk... Rumah tu pon ada org kidnap... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah tu kan comel....hik hik hik

      Delete
    2. Boleh kidnap kidnap pulak ye :)

      Delete
  3. Dalam tak sihat... Mulut tetap sumbat... Keh Keh Keh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mulut tetap sihat untuk makan....hahahah

      Delete
  4. Nasi Dagang my peberet... Lama tak makan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan kelantan kan ni SS.. p kelantan nanti makan lah..:)

      Delete
    2. ni makanan org pantai timur...tp nasi dagang ktorang ni terengganu punya version heheheh

      Delete
    3. Oh nasi dagang,...terliurlah! Gulai nasi dagang saya suka! Yummyummm

      Delete
  5. bestnya.. company i xdak pun jamuan bagai..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best beraya ngn kengkawan opis hihih

      Delete
    2. company I siap jemput retis lagi...hehe *bakar line!*

      Delete
    3. I tak de company,...langsung tak de jamuan raya cenggini :)

      Delete
  6. tak kisahlah....bulan ape pun nak cerita pasal raya, kita kan orang kaya, hari-hari hari raya...yg akak pun tak up lagi...ssindrom malas up date blog.

    ReplyDelete
  7. wah seronoknya ada jamuan raya,makan makan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....mmg best kalu bab makan2 nih

      Delete
  8. salam jumaat..comel pulak rumah kecik tu tgok

    ReplyDelete
  9. makan lagi
    best nya..rindu suasana raya bersama rakan kerja

    ReplyDelete
  10. Apa yang penting???
    KERJASAMA :D

    ReplyDelete
  11. Nampak meriah sambutan hari raya tu..
    Makanan pun macam-macam ada

    ReplyDelete
  12. Nampak meriah sambutan hari raya tu..
    Makanan pun macam-macam ada

    ReplyDelete
  13. meriahnya jamuan raya kat ofis akak

    rumah kecil tu pun ada orang kidnap? hahahaha

    ReplyDelete
  14. hehehe meriah la ni DM oooi.. meriah lagi sebab nasi dagang..
    tapi CT tak makan ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugilah CT tak makan...nasi dagang sedap!

      Delete
  15. eh...giler tak glamer blog ni..takpe, nanti kalau saya jumpa akak-akak tu kat luar saya nak tegur. 'Ni kawan Deanna Morni ke?'...ewah!

    ReplyDelete
  16. ahaaa..jamuan raya mcm ni ada gak buat di opis JM..tapi tahun lepas...semua cawangan bukak gerai..seperti biasa semua gerai perlu berhias cantik..tapi tahun ni HQ je buat makan2..yang best tu ada KAMBING GOLEK!!!

    ReplyDelete
  17. ofcoz lah perunding tetap..bos besar mana leh buat kerja2 menghias nih hihihih

    ReplyDelete
  18. apa motip model umah ada kat situ..prop masakan kg ke? nasi dagangkan..issh my feveret tu

    ReplyDelete
  19. glamour apa blog ni...sebut je Deanna Morni sape x kenal...cuma tuan blog je tak nak muncul2

    ReplyDelete
  20. rugi kan kalau x sihat selera makan kurang..tapi kalau JM...lagi x sihat lagi kuat mkn..mcm mana tu..pesal x ambil pic gerai lain

    ReplyDelete
  21. Nasi dagang kuah ikan tongkol ke..

    ReplyDelete
  22. Syok tengok meriah majlis jamuan ni

    ReplyDelete
  23. Uishhh ada gak org yg nak rembat ya apa daaa

    ReplyDelete
  24. dlm kumpulan , klu ada yg kreatif , mmg menjadilah buat deko apa pun ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...